Vergelijk aanbiedingen

Favorites

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Je kan en mag natuurlijk zelfstandig een woning kopen. Het is echter aan te raden om iemand in de arm te nemen die je tijdens dit traject begeleidt, van advies voorziet, werk uit handen neemt en wellicht ook tegen jezelf in bescherming neemt.  
 
Hoe ziet zo’n traject eruit en waar kan ik, als aankoopmakelaar van Dubach Makelaardij, van meerwaarde zijn? Ik knip het aankooptraject op in drie delen; technisch, zakelijk en gevoel. 

Technisch

Bij het kopen van een woning komt veel kijken. Wist je bijvoorbeeld dat de koper een onderzoeksplicht heeft? Ik kan daarbij helpen door, naast mee te gaan bij een bezichtiging, onderzoek te doen naar bijvoorbeeld het bestemmingsplan en eventuele publiekrechtelijke beperkingen. Verder kan ik de akte van levering nakijken op bijzonderheden of een check doen naar de staat van de Vereniging van Eigenaren. Is een VvE bijvoorbeeld slecht georganiseerd of financieel niet gezond dan kan dat in toekomst zorgen voor (hoge) onvoorziene uitgaven.  

Een aankoopmakelaar kijkt met meer ervaring naar een pand dan een aspirant-koper en zal sneller de juiste vragen stellen aan de verkoper om zoveel mogelijk te weten te komen over de eventuele minpunten of gebreken. Dit kunnen ook zaken zijn die niet direct met het pand te maken hebben maar, bijvoorbeeld met de omgeving, ligging, etcetera.

Zakelijk

Als aankoopmakelaar loods ik je feilloos door de wirwar van notarissen, akten van levering, MJOP’s (meerjaren onderhoudsplannen t.b.v. appartementsgebouwen), lijsten van zaken, koopaktes, wettelijke bedenktijden, energielabels en ga zo maar door.  Jij hoeft je dus geen zorgen te maken. Alles wordt goed voor je geregeld. 

Ook qua prijzen en prijsontwikkelingen zit je goed. Wij kijken samen naar de meest actuele prijsinformatie van woningen in de buurt van jouw droomhuis. Daarnaast kijken we naar andere zaken die de prijs kunnen beïnvloeden, denk hierbij bijvoorbeeld aan verkooptijd. Tot slot onderhandelen we scherp om ook daar het beste resultaat te behalen.

Gevoel

Tijdens de intake bespreken we uitvoerig wat je zoekt en wenst in je nieuwe woonsituatie.  Die informatie neem ik mee in alle stappen van het proces. Stel dat je tijdens een bezichtiging verliefd wordt op een woning die toch niet helemaal aan de wensenlijst voldoet.  

Op zo’n moment kan het heel prettig zijn om iemand bij je te hebben die met een objectieve blik naar de woning kijkt en je wijst op de zaken die níet matchen met je woonwensen.  Dat is niet leuk om te horen maar het kan je wel een miskoop besparen.

WhatsApp chat